De KBAB heeft de Belgische selectie voor het EK indoor in Torun gepubliceerd. Ons land vaardigt maar liefst 32 atleten af, inclusief de Belgian Tornados. Alle Belgen die voldeden aan de internationale limiet, worden opgevist. Daardoor is er sprake van een recorddelegatie qua atleten. Merel Maes is de jongste landgenote die naar Torun trekt, Eline Berings is op haar 34ste het ouderdomsdeken. 

De KBAB heeft een ruime selectie voor het EK indoor van begin maart in het Poolse Torun gepubliceerd. Naast de maar liefst 16 Belgen én ploeg die voldeden aan de Belgische criteria worden nog eens 11 extra namen afgevaardigd. Eline BeringsCamille LausHanne MaudensMirte FannesVanessa ScaunetLindsey De GrandeMerel Maes en Fanny Smets zijn de vrouwen die voldeden aan de internationale limieten. Bij de mannen worden Kobe VleminckxGaylord Kuba Di VitaAlexander DoomChristian IguacelDylan Borlée en Aurèle Vandeputte opgevist. Het drietal op de 400m bij de mannen was al zeker van een deelname met de Belgian Tornados op de 4x400m.

“In deze moeilijke periode zijn er weinig kansen voor onze atleten. Daarom zijn we gul geweest en hebben we een maximaal aantal atleten geselecteerd, vooral in functie van de Spelen van komende zomer in Tokio”, klinkt het bij Gery Follens, voorzitter van de Vlaamse AtletiekligaRutger Smith zal in Torun als delegatieleider aan het werk zijn. Volgende coaches trekken naar Polen: Jacques BorléeRik DiddenPatrick HimschootRoger LespagnardAndré MahyMarc Muryn, Jonathan Nsenga en Fernando Oliva.

De volledige selectie kan u hieronder raadplegen.

Discipline Atleet
60m Rani Rosius
60m horden Anne Zagré 
60m horden Eline Berings
400m Cynthia Bolingo
400m Camille Laus
400m Hanne Maudens
800m Renée Eykens
800m Mirte Fannes
800m Vanessa Scaunet
1500m Elise Vanderelst
1500m Lindsey De Grande
Hoogspringen Merel Maes
Polsstokspringen Fanny Smets
Vijfkamp Nafi Thiam
Vijfkamp Noor Vidts
 
60m Kobe Vleminckx
60m Gaylord Kuba Di Vita
60m horden Michael Obasuyi
400m Alexander Doom
400m Christian Iguacel
400m Dylan Borlée
800m Eliott Crestan
800m Aurèle Vandeputte
1500m Oussama Lonneux
1500m Stijn Baeten
1500m Michael Somers
3000m Isaac Kimeli
3000m Robin Hendrix
3000m John Heymans
Hoogspringen Thomas Carmoy
4x400m Kevin Borlée – Jonathan Borlée – Dylan Borlée – Christian Iguacel – Alexander Doom