Elise Vanderelst heeft zich zonder glans verzekerd van de 1500m-finale op het EK indoor in Torun. Vanderelst legde veel extra meters af in de eerste van drie reeksen en werd pas derde in 4’10″49. Die tijd leverde de snelste atlete op de inschrijvingslijst gelukkig een ticket naar de finale op via de verliezende tijden. Lindsey De Grande deed haar uiterste best om aan te klampen in de tweede reeks, maar moest haar concurrentes laten gaan en finishte als laatste in 4’18″45. 

Elise Vanderelst heeft niet kunnen overtuigen in de reeksen van de 1500m. Vanderelst liep een tactisch zwakke koers, maakte erg veel extra meters en had daardoor in de slotfase geen versnelling in de benen. De Belgische recordhoudster moest vrede nemen met een derde stek na Holly Archer en Gesa Krause. Gelukkig zette Vanderelst met 4’10″49 wel de snelste verliezende tijd neer. Morgen zal de atlete wel uit een ander vaatje moeten tappen, wil ze kans maken op de medailles. Vanderelst was uiteindelijk goed voor de vijfde tijd van alle dames in de reeksen.

Lindsey De Grande had in de twee reeks in principe geen zicht op een finaleplaats. Tien jaar na haar laatste EK in zaal deed De Grande er wel alles aan om aansluiting te behouden met haar concurrentes. Op zo’n 400m van de finish verloor ze dan toch voeling met de rest van het pak. De Grande beet door en finishte uiteindelijk als laatste in haar reeks in 4’18″45. Voor een finaleplaats was minstens 4’11″27 nodig.