De IFAM Outdoor nadert met rasse schreden. Nog 5 dagen en het is zover, dan vindt de jaarlijks sterk bezette International Flanders Athletics Meeting in Oordegem plaats. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekdag en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Michael Bultheel. Meer informatie over de IFAM Outdoor vindt u overigens hier

Hoe is jouw voorbereiding op het zomerseizoen verlopen?

“Alles is vrij goed verlopen. Ik ben momenteel (vorige week woensdag, red.) een trainingsstage in Orlando aan het afwerken, dewelke eigenlijk tot dusver vlekkeloos verlopen is. Wel is het hier enorm vochtig en heet, iets waar ik het in het begin wel moeilijk mee had, maar ik heb mijn eigen advies (cfr. mijn website) opgevolgd en dan is het wel goedgekomen.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd(en)? Bracht het al wat je ervan verwacht had?

“Ik kijk er zeker met een tevreden gevoel op terug. De eerste wedstrijden zijn voor mij traditioneel heel moeilijk, dus om onmiddellijk al onder de 51″ te duiken in geen ideale omstandigheden is zeker mooi. Ik kom nog natuurlijk frisheid en vertrouwen tekort maar dat komt hopelijk in orde de komende weken.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM is zoals steeds een leuke, goed georganiseerde internationale wedstrijd dicht bij de deur, op een goeie piste en met goeie tegenstand.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf? Heb je een bepaalde prestatie voor ogen, al dan niet een limiet voor een internationaal kampioenschap?

“Een tijd dicht tegenaan de 50 seconden zou me al zeker tevreden stemmen. In de latere wedstrijden die dan volgen in juni hoop ik natuurlijk het minimum voor het WK in Peking (49’50) te lopen.”

Hoe belangrijk zijn 2015 maar zeker ook 2016 voor jou?

“Het belangrijkste doel voor mij is natuurlijk opnieuw de Olympisch Spelen halen, en de ideale weg daarnaartoe loopt via Peking. In die zin is 2015 eveneens heel belangrijk, zowel de ervaring van het kampioenschap als de mogelijkheid om mij dit jaar al te plaatsen.”