Het is lang stil geweest rond Michael Bultheel. Vorige zomer hypothekeerde een teenblessure bijna zijn volledige zomer en ook dit indoorseizoen bleef Bultheel weg uit de Topsporthal. Tijd om nog eens poolshoogte te nemen bij de hordeloper.

De interclub was vorige zomer de eerste en meteen ook de laatste wedstrijd waaraan Bultheel deelnam. Nadien werd de pijn aan de teen alleen maar erger waardoor competities weer een tijd uit den boze waren. De 31-jarige atleet moest het WK in Londen dan ook aan zich voorbij laten gaan. “Ik heb het WK zeker gevolgd en het is nooit leuk om zoiets te moeten missen. Anderzijds heb ik een hele leuke zomer gehad waarin ik veel dingen heb kunnen doen waartoe ik al jaren niet meer kwam.”

De kans dat de West-Vlaming zich deze zomer voor zijn vijfde EK plaatst, lijkt eerder gering. “Ik train niet echt meer specifiek en de komende weken vertrek ik ook niet op stage. De combinatie met mijn job als arts valt niet makkelijk te combineren met de sport, althans niet hoe ik het zou willen. Het EK in Berlijn wordt dus ook geen doel meer.” Als alles goed gaat verdedigt Bultheel in mei nog wel de FLAC-kleuren op de interclub.