Afgelopen weekend was een topweekend voor de paralympische atleten Marlou van Rhijn en Markus Rehm. De Nederlandse Marlou van Rhijn wist tijdens een wedstrijd in eigen land haar WR op de 200 scherper te stellen, terwijl de Duitser Markus Rhem datzelfde kunstje overdeed in Barcelona, bij het verspringen.

Blade babe, Marlou van Rhijn (23), die vooral actief is op de spurtnummers, wisselde onlangs nog van coach. Die trainerswissel begint nu blijkbaar zijn vruchten af te werpen. Want op ‘haar’ afstand, de 200m, knalde ze zaterdag in Hoorn naar een nieuw WR in de T43-klasse. Dat record stond al op haar naam, toen ze tijdens de Paralympics in Londen (2012) goud veroverde met een tijd van 26”18. Ditmaal bleef ze voor het eerst onder de 26” op de halve baanronde. Ze was dan ook zeer tevreden met haar tijd van 25”99 en hoopt in de volgende wedstrijden opnieuw te kunnen uitpakken met snelle tijden.

Markus Rehm
Markus Rehm – Foto: Wikimedia Commons

De Duitser Markus Rehm (26), uitkomend in klasse T44, verbeterde dan weer zijn eigen WR bij het verspringen. Tijdens de hoogstaande meeting voor paralympiërs in Spanje kwam hij er 8m29 ver. Vorig jaar sprong hij nog naar 8m24 tijdens een wedstrijd in Duitsland. Het was nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen voor Rehm die net als Marlou van Rhijn goud won op de Paralympics in Londen.