De IFAM Koorts begint stilaan weer te stijgen. Op zaterdag 10 februari, over precies 4 dagen, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Vandaag aan de beurt: Justien Grillet.

Dag Justien! Hoe zijn jouw wedstrijden in 2018 al verlopen?

“Goed, ik mag zeker niet klagen. Ik liep 8″32 op de 60m horden, een nieuw persoonlijk record. Ook over mijn 300m van enkele weken geleden ben ik tevreden. Ik liep met 38″90 toen een mooie chrono.”

Vanwaar de keuze voor de 60m horden dit indoorseizoen?

“Vooral voor mijn hordentechniek. Vorig seizoen trainde ik eigenlijk in de winter bitterweinig op horden en nu toch elke week één keer. Daar haal ik wel veel uit wat techniek betreft. Ook train ik mijn ander aanvalsbeen daar voel ik wel al een verschil. Een andere reden is dat de 60m horden gemakkelijker te combineren zijn met mijn drukke agenda op school. Als masterstudent revalidatiewetenschappen en kinesitherapie moet ik namelijk veel stage volgen. Ons doel in de winter was eigenlijk dat we konden blijven doortrainen en wedstrijden lopen, zonder stress en blessures. Vanaf maart zijn mijn stages voorbij en kan ik weer iets meer nadruk leggen op de zwaardere, kwalitatieve 400m-trainingen waar recuperatie voor mij belangrijk is!”

Klopt het als ik zeg dat je jezelf op die 60m horden hebt herontdekt?

Justien Grillet – Foto: Peter Wagemans

” Niet echt… Het was niet de bedoeling en ik ben mezelf nooit verloren op andere nummers. Op een bepaalde moment bots je gewoon op een limiet van tijden die je constant blijft lopen en moet je veel harder werken om die persoonlijke records te lopen. Nu, het is wel leuk hoe het loopt op de 60m horden. Zoveel keer een nieuw record lopen doet inderdaad wel deugd, maar ook daar zal op een bepaald moment tegen een limiet aanbotsen. Een chrono van 8″32 had ik vooraf wel nooit gedacht te kunnen lopen.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM Indoor? Wat verwacht je van jouw race?

“De IFAM Indoor is de max! Een unieke gelegenheid voor de belgische atleten om in internationaal gezelschap te lopen! Ik heb maar twee doelen: Niet vallen, want dat gebeurt wel regelmatig, én geen enkele horde raken, want dat gebeurt ook nog veel te veel. Als dat lukt dan ga ik tevreden naar huis! Oh ja, en alles geven tot net voorbij de meet want dat laatste stuk na horde vijf is nog heel belangrijk!”

Welke atleet/atlete zou je zelf graag bezig zien op de IFAM Indoor?

“Ik kijk heeeel hard uit naar de 400m vrouwen! Nu ik eens niet mee doe aan dat nummer kan ik observeren en leren! 400m indoor is dan ook nog eens altijd heel spannend!”

Als de DJ jou de keuze liet om een plaat te spelen tijdens jouw wedstrijd, voor welk nummer zou je dan gaan?

“Ik zou voor ‘crazy‘ gaan van Lost Frequencies & Zonderling! Top schijf en omdat alle atleten wel een beetje crazy moeten zijn op de piste (knipoog).”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.