De IFAM Koorts begint stilaan weer te stijgen. Op zaterdag 10 februari, over drie dagen, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Robin Vanderbemden, de snelste Belg van de laatste jaren, kiest voor de 60 meter.

Wat is jouw hoofddoel deze winter?

“Dat is het goede gevoel terugvinden, en mijn kwaliteiten als echte sprinter.”

Is de WK-limiet van 6.61 op de 60m niet gewoon realistisch met jouw persoonlijk record van 6.68?

“Ik denk dat dat heel lastig gaat worden. Vooral omdat ik nog maar twee keer in actie kom: op de IFAM en op het BK. Maar ik wil wel mijn seizoensbeste van 6.71 nog bijstellen.”

Ben jij deze winter beschikbaar voor de 4×400 meter?

“Daar moet mijn trainer (François Gourmet, nvdr.) nog over beslissen. Hoe de selectie voor het WK zal gebeuren, weet ik nog niet.”

Even vooruitblikken naar de zomer. Volgens mij heeft jouw record van 20.45 op de 200m al in elk EK in de geschiedenis volstaan voor de finale.

Robin Vanderbemden –
Foto: Tomas Sisk

“O, dat wist ik niet! Ik hoop eerst en vooral al heel snel het minimum te lopen, en daarna bekijk ik het koers per koers. De finale halen zou echt schitterend zijn.”

Waarom kies je voor de IFAM?

“Vooral om het BK van een week later voor te bereiden. Maar het is ook een kans om eens tegen andere atleten te lopen, een beetje verandering is welkom.”

Als je de muziek net voor en tijdens je wedstrijd zou mogen kiezen, wat mag de DJ op IFAM dan opleggen?

“Dat verandert vaak bij mij, maar momenteel kies ik vooral voor muziek die mij kan ontspannen. Magic System bijvoorbeeld. Maar als ik energie nodig heb, gaat het eerder richting Skrillex of een beetje rap.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.