De IFAM Koorts begint stilaan weer te stijgen. Op zaterdag 10 februari, over precies 5 dagen, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Hanne Maudens wil in een sfeervolle wedstrijd mooie sprongen laten optekenen.

Dag Hanne, hoe zijn jouw eerste wedstrijden deze winter in de Gentse Tosporthal verlopen? Bracht het al wat je ervan verwacht had?

“Indoor heb ik me tot nu toe beperkt tot enkele disciplines. Vooral horden en kogel zijn aan bod gekomen. Wat betreft het kogelstoten heb ik mijn doelen al bereikt, namelijk de 13 meter-grens overschrijden en met meer vertrouwen in de ring staan. Bij de horden heb ik afgelopen weekend met 8″70 eindelijk een record gevestigd. We hebben wat zitten sleutelen aan de start dus dat heeft wat extra tijd nodig gehad. Verder liep ik al 7″65 op 60m wat wel aangeeft dat de snelheid goed zit. Mijn eerste hoogwedstrijd ging wat de mist in maar dat kan wel eens gebeuren bij mij. Eerst een beetje falen om de volgende keer veel beter te doen. Dus ik ben tot nu toe al tevreden over het indoorseizoen, zeker na het BK meerkampen. Zondag werd ik namelijk tweede in een nieuw persoonlijk record!”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM Indoor en meer bepaald het verspringen? In wat verschilt de IFAM met een andere wedstrijd?

“Mijn verspringwedstrijden heb ik deze winter wat uitgesteld. Ik weet dat het goed zit en heb er wel veel vertrouwen in. Op het BK meerkampen sprong ik zelfs al 6m24 ver. Ik doe mee aan de IFAM Indoor omdat daar toch wat meer publiek en sfeer aanwezig is dan bij een standaardwedstrijd in België.”

Hanne Maudens – foto: Jasper Jacobs

Het verspringen voor de vrouwen staat in het voorprogramma gepland. Welke reden(en) kun je de mensen geven om vroeger naar de Topsporthal af te zakken?

“Jammer dat alle kampnummers van de vrouwen in het voorprogramma terug te vinden zijn. Zo blijven buitenlanders van een hoger niveau afwezig. Ik zou zeggen: De IFAM Indoor is een avondmeeting dus bekijk het als een geheel en kom gewoon vanaf het begin kijken.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik verwacht dat er in het algemeen mooie prestaties zullen neergezet worden met enkele sprongen goed voorbij de zes meter.”

Ritmisch klappen in de handen bij een sprong of niet? Wat geniet jouw voorkeur?

“Ik vind klappen heel fijn maar dan vooral voor de laatste twee sprongen omdat ik dan wat extra energie kan gebruiken. In het begin concentreer ik me graag op mijn eigen ritme.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.