Usain Bolt heeft in de Britse Krant The Daily Mail aangekondigd dat hij er na het WK outdoor 2017 in Londen een punt achter zet. De meervoudig Olympisch en wereldkampioen liet eerder optekenen dat hij er na de OS in Rio mee stopt, maar stelt zijn pensioen nu dus één jaar uit.

“Het was aanvankelijk mijn bedoeling om te stoppen na de Olympische Spelen in Rio De Janeiro, maar mijn sponsor heeft me overtuigd om er nog een extra jaar bij te doen met het oog op het WK in Londen”, zegt het 28-jarige spurtwonder. Hij vertelt wel dat enkel de 100m op zij menu zal staan in de Britse hoofdstad, en dus geen 200m. Maar eerst dus nog het WK outdoor deze zomer in Peking, en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro over anderhalf jaar. “Als ik opnieuw mijn topvorm weet te bereiken, kan het een super seizoen worden.”