Na het uitvallen vorige week tijdens de IFAM Indoor ging 800m-specialist Jan Van Den Broeck op zoek naar een nieuwe poging om de EK-limiet te halen. Die wedstrijd vond hij op zaterdagavond tijdens de indoormeeting van EA. Samen met de Nederlander Thijmen Kupers werd er gezocht naar een snelle chrono, met Arnaud Destatte als haas van dienst.

Het weinige volk dat aanwezig was in de Topsporthal beleefde even een IFAM-momentje. Voorloper van dienst Arnaud Destatte loodste Jan Van Den Broeck en Thijmen Kupers perfect af op 300m van het einde. De Nederlander kwam nog even over Jan, maar bij het horen van de bel ontbond de atleet van Topsport Defensie zijn duivels. Thijmen Kupers moest de rol lossen en Jan Van Den Broeck finishte solo in 1’47″79 (PR:1’47″19), meteen goed voor de EK-limiet en een 7de plaats op de Europese jaarlijst. Thijmen Kupers werd 2de in een tijd van 1’48″45.

Zo is Jan Van Den Broeck na Pieter-Jan Hannes, Anne Zagré, Eline Berings en Nafi Thiam al de 5de Belgische atleet die zich weet te plaatsen voor het EK indoor in Praag.

De racevideo en het post-race interview met Jan Van Den Broeck vindt u hier.