Peter Genyn heeft de hoge verwachtingen op het WK voor paralympiërs in Londen volledig kunnen waarmaken. Zowel op de 100 als de 400 meter kon hij zijn wereldtitel prolongeren.

Op de enkele baanronde hing de gouden medaille van Peter Genyn (T51) even aan een zijden draadje nadat er onduidelijkheid was ontstaan over de diskwalificatie van de winnaar. De Algerijn Berrahal bereikte als eerste de eindstreep, maar videobeelden wezen uit dat de concurrent van Genyn meermaals de lijn raakte. Berrahal moest dus zijn wereldtitel afstaan, Genyn (1’21″63) mocht als tweede in de wedstrijd uiteindelijk op het hoogste schavotje plaatsnemen. Na de 400 meter volgde nog de 100 meter en onze landgenoot kon de dubbel natuurlijk niet laten liggen. Peter Genyn wheelde naar 21″10 en bleef daarmee zijn grote Finse uitdager Piispanen (21″54) voor, missie geslaagd!

Voor Gitte Haenen (T42) werd het nét niet, op de 100 meter misliep ze slechts met 5 honderdsten een podiumplek. Met 16″73 tekende ze op haar eerste WK-optreden wel voor een persoonlijk én Belgisch record. De Italiaanse Caironi veroverde het goud in 14″65.