Mo Farah zal zijn seizoen starten met de Great Edinburgh XCountry, een veldloop in Schotland op 10 januari. Dat maakte de dubbele olympische kampioen bekend op dinsdag. Voor de 31-jarige Farah wordt het pas zijn eerste veldloop in vier jaar tijd.

Hoewel het een hele poos geleden is dat Farah nog de lange pinnen op zijn spikes aanvees, kijkt de Brit uit naar zijn seizoensopener in de Schotse hoofdstad. “Ik en mijn coach geloven sterk in het belang van veldlopen in voorbereiding op de zomer. Het is intussen vier jaar geleden, maar ik hoop mijn winnende race van 2011 (zie video hierboven) over te doen”, aldus Farah ambitieus.  Die winst in 2011 was meteen het laatste optreden in het veld van de goedlachse veelwinnaar Farah.

Belangrijke zomer

Farah hoopt in de zomer zijn wereldtitel op de 5000 en 10000m te verlengen in Peking. “2015 wordt een belangrijk jaar voor me”, aldus de Brit van Somalische origine. “Ik kijk er alvast naar uit om mijn wedstrijdseizoen te starten.” Nadat hij eerder dit jaar zijn debuut maakte op de marathon, miste Farah de Commonwealth Games door ziekte. Hij wist amper een maand later wel een dubbele Europese titel op zijn conto te schrijven.