Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Het is reikhalzend uitkijken naar komende zondag, want dan staat in het Roeselaarse Schiervelde de tweede individuele Lotto CrossCup-manche op het menu. Niet alleen vallen er dit weekend punten te sprokkelen in het belangrijkste veldloopcriterium, maar – allicht belangrijker – worden er eveneens de EK-tickets voor twee weken later verdeeld. Wie maakt volgens jou kans op die felbegeerde retourticketjes naar het Bulgaarse Samokov?

Stemmen kan hieronder. We baseerden de keuzemogelijkheden op de top-5 en top-10 van vrouwen en mannen op de Crosscup in Mol. We vulden aan met enkele afwezigen op die eerste individuele manche die toch een aardige kans maken in Roeselare.

Volgens de nationale atletiekbond worden normaliter de eerste vrouw en de eerste twee mannen geselecteerd. Op de uiteindelijke selectie en het al dan niet uitsturen van een team wordt het wachten tot begin volgende week. In onderstaande poll houden we even geen rekening met de onderverdeling senioren – beloften, we vragen u dus om te stemmen op degene die u de meeste kansen toebedeeld op een EK-ticket in het algemeen.

[poll id=”17″]

[poll id=”16″]