Stef Vanhaeren voelt dat de benen reeds goed zitten. De stage in Tenerife loopt prima en over anderhalve week bindt hij zijn spikes al aan voor een wedstrijd. Zijn record wil hij dit jaar zeker van de tabellen vegen en een plaatsje in Zürich wil hij ook maar al te graag opeisen. De 22-jarige hordeloper uit Kapellen wil het dit seizoen echt waarmaken. Een interview met Stef Vanhaeren leest u hieronder, geniet ervan!

Stef Vanhaeren - Foto: Jasper Jacobs
Stef Vanhaeren – Foto: Jasper Jacobs

Dag Stef, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verloopt de stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

De stage verloopt eigenlijk heel goed! Ik zit hier nog tot zaterdag in Tenerife en ik kan eigenlijk niet klagen. 5 weken geleden heb ik een kleine hamstringcontractuur opgelopen maar dit kwam best wel goed uit, voor zover dat kan natuurlijk. Ik heb het even 2 weken iets rustiger gedaan, alles goed laten herstellen en dan ben ik fris kunnen beginnen aan de voorbereiding op het zomerseizoen.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? 

Het provinciaal kampioenschap volgend weekend zal mijn eerste wedstrijd worden. Meteen staat er ook al een 400m horden op het programma, want ik voel me absoluut goed op trainingen, maar ik ga toch voorzichtig zijn met voorspellingen. Ik kan immers nu nog niet goed inschatten hoe ik mijn stage zal verteren. ”

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar (als je de limiet haalt)?

“Mijn doel dit jaar is vooral mijn record breken op de 400m horden en dat staat op dit moment nog op 50″01. Als ik dat doe zal ik me allicht ook plaatsen voor het EK (A-limiet: 50″13,  maar of ik mijn record nu loop op het EK zelf, BK of KVV… Zolang ik maar mijn record loop, dan zal ik content zijn. Ik denk dat ik genoeg tweede kansen heb gekregen en als ik het nu niet kan waarmaken, dan zal ik zelf wel in de vuilbak kruipen. Nee, ik voel dat ik een heel goeie voorbereiding heb gehad en dat ik minstens op schema zit, ik heb er veel vertrouwen in dat ik een goede zomer ga hebben.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Een atleet waar ik naar uitkijk? Ik ben nogal veel met mezelf bezig de laatste maanden. In het algemeen ben ik wel benieuwd hoe de prestaties gaan zijn op de 400m. Hoe snel de familie Borlee kan lopen dit jaar en of we ook daar misschien verassingen gaan zien? Ik weet het niet,ik  ben te weinig op de hoogte van de form van iedereen om echt een welbepaalde naam te noemen.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”