Noor Vidts kon zich onder de Spaanse zon in alle rust voorbereiden op haar zomerseizoen. Dat ze daar niet stil heeft gezeten, bewees ze eind april door zich in haar eerste meerkamp van dit seizoen meteen te plaatsen voor het EK beloften én de Universiade. Een veel betere start van haar seizoen kon de atlete van VAC zich wellicht niet wensen. Ondanks deze mooie vooruitzichten wil ze liefst van al haar PR aanscherpen. Als alles naar wens verloopt, sluit ze dit seizoen af met een puntentotaal boven de 6.000.

Hoe blik je terug op het afgelopen indoorseizoen?

“Over mijn indoorseizoen ben ik zeker tevreden. Ik heb zowel op de horden, het verspringen als op de vijfkamp mijn persoonlijke records kunnen aanscherpen. Een kleine domper, op een voor mij mooi indoorseizoen, was mijn niet-selectie voor het EK indoor in Belgrado. Ondanks de uitnodiging die ik heb ontvangen, mocht ik van de Belgische federatie niet mee afreizen aangezien ik de Belgische limiet niet kon behalen. Jammer, want het zou een mooie ervaring geweest zijn.”

Hoe heb je de afgelopen maanden aangepakt? Heb je iets veranderd ten opzichte van vorig jaar?

“Vorig jaar zat ik met een schouderblessure waardoor ik niet veel kon werpen. Deze winter lukte dit wel en kon ik weer speerspecifieke oefeningen doen. Dit jaar ben ik in mijn krachttraining met meer gewicht beginnen trainen. De focus blijft wel, net als vorig jaar, op sprinten en werpen.”

Je hebt je startbewijs voor zowel het EK beloften als voor de Universiade al op zak. Maak je van beiden een doel?

“Mijn grootste doel dit jaar is eigenlijk de kaap van de 6.000 punten (PR is 5.851 punten, red.) overschrijden. Het EK voor beloften en de Universiade zullen mij hier zeker bij helpen. Op het EK zou ik natuurlijk ook graag een mooie plaats behalen. Beter doen dan mijn vierde stek van twee jaar geleden in Eskilstuna op het EK junioren zou natuurlijk fantastisch zijn, maar ik plak er eerlijk gezegd liever geen plaats op. Ik ga gewoon alles geven en dan zien we wel wat het wordt. De Universiade neem ik vooral mee als een heel mooie en leuke ervaring.”

In welke discipline kan je nog de meeste progressie maken denk je?

“In de werpnummers kan ik zeker nog veel progressie maken. Zeker het speerwerpen moet technisch nog veel beter, maar eens de klik er komt, zullen de verdere afstanden zeker ook komen. In de sprintnummers (200m en 100m horden) zit ook nog veel marge.”

Onze Belgische meerkampers doen het meer dan goed de laatste jaren. Wat denk je dat je concurrenten waard zijn deze zomer?

“Nafi Thiam zal absoluut weer schitteren. Hanne Maudens heeft deze winter ook veel progressie gemaakt en zal volgens mij ook heel mooie zevenkampen afleggen. Tussen ons wordt het zeker weer een leuke strijd.”