Rani Nagels is aan een goede trainingsperiode bezig. De 19-jarige LAT-atlete wil deze zomer graag naar het EK voor junioren in Eugene, maar daar is natuurlijk eerst de limiet voor nodig. Op de 400m, het nummer waar Rani ook deze zomer de nadruk legt, staat het minimum op 53″55. Nagels klokte indoor al een BR bij de junioren met 54″35, maar voor richting Eugene, zal ze daar toch nog een aardig deel moeten van afdoen. Hieronder vindt u een interview met de beloftevolle atlete.

Dag Rani, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verloopt je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Momenteel ben ik nog volop bezig met de stage in Vittel. Het is nu de eerste keer sinds de winter dat we specifiek aan het belasten zijn in functie van de 400m. Het is altijd even wennen aan de specifieke trainingsafstanden zoals een 300m aangezien ik in de periode vooraf veel meer aandacht besteed aan het laatste stuk van de 400m met afstanden tot maximaal 200m. Zolang ik echter blessurevrij kan trainen is er geen probleem.”

Rani Nagels - Foto: Jasper Jacobs

Wanneer treed je voor het eerst aan dit seizoen?

Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt? “In functie van de trainingen zal ik op het PK reeds in competitie treden. Wellicht zal het daar geen baanronde worden, al weet je met mijn trainer nooit  Echt pieken naar een bepaalde wedstrijd doen we niet, maar ik hoop te voldoen aan de kwalificatienorm voor het WK junioren in de periode eind mei-half juni.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Bepaalde tijden voor ogen die je absoluut wil klokken?

“Zoals elk jaar ga ik voor niets minder dan een persoonlijk record op alle mogelijke afstanden tot en met 1000m. Uiteraard is 53″55 (de limiet voor het WK junioren) op de 400m ons eerste objectief om dan later, al dan niet op het WK, beter te doen.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen? 

“Zoals elke atleet kijk ik natuurlijk uit naar de prestaties van mijn trainingspartners. Ik ben heel benieuwd hoe Yasmine Gharafi en Cynthia Meert het er dit jaar vanaf gaan brengen. Ik kijk ook zeker uit naar de prestaties van alle andere Belgische 400m-atletes (en dan vooral van de meer ervaren atletes opdat ik daar misschien nog wat van kan opsteken). Jammer genoeg treden zij niet zo frequent in competitie aan op deze afstand.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”