Bram Ghuys is goed bezig aan zijn voorbereiding op het nakend zomerseizoen. De nog maar 21-jarige hoogspringer kende na het indoorseizoen wel wat problemen aan de rug, maar die zijn nu volledig van de baan. Hij heeft een hoop objectieven voor het outdoorseizoen. Het BR bij de beloften, deelname aan het EK en de Memorial Van Damme, het spookt allemaal door Brams hoofd. Lees hieronder een interview met de hoogspringer van OEH.

Bram Ghuys - Foto: Jasper Jacobs
Bram Ghuys – Foto: Jasper Jacobs

Dag Bram, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verloopt je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Ik ben eigenlijk meteen na het indoorseizoen gekwetst geraakt aan mijn rug. Door een verkeerde beweging zat ineens alles heel vast. Ik heb tot aan de stage in Tenerife dus heel rustig opgebouwd, amper aan krachttraining gedaan en de rest van de trainingen heel voorzichtig aangepakt. Ook heb ik een aantal maal de kinesist en chiropractor een bezoekje gebracht.  De stage in Tenerife is wel goed aan het verlopen. Buiten een dag ziek geweest te zijn met iets verkeerd gegeten te hebben, is alles naar wens verlopen en haal ik dezelfde hoogtes als vorig jaar op stage.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt (voor eventueel de EK-limiet te halen)?

“Ik zal het seizoen openen op het provinciaal kampioenschap volgend weekend met de 110m horden en het verspringen. Eventueel als het goed weer is, neem ik ook al deel aan het hoogspringen. Ik heb niet echt een meeting waar ik naartoe ga pieken, maar het doel is het Belgisch record bij de beloften dat nu nog staat op 2m23. Als ik hoger kan springen, kom ik ook dicht bij de EK-limiet die 2m26 bedraagt. Wie weet… Ik hoop alvast op deelname aan de Memorial Van Damme.”

Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar (als je de limiet haalt)?

“Indien ik de limiet zou halen, is het gewoon een kampioenschap om ervaring op te doen en natuurlijk zo hoog mogelijk te springen.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Naar Laurens Francois kijk ik echt wel uit! Hij is een oude trainingsgenoot van mij en na zijn prestaties deze winter zal hij hopelijk  in de zomer bevestigen en mooie resultaten neerzetten.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”