Renée Eykens zal niet langer begeleid worden door de Nederlander Theo Joosten. Dat maakte de atlete zopas zelf bekend op haar social media. Eykens mocht na een moeilijke zomer in extremis deelnemen aan het WK in Doha, maar geraakte er niet verder dan de reeksen. Meteen na het WK werd de samenwerking tussen Eykens en Joosten stopgezet. De 800m-loopster zal de handen in elkaar slaan met voormalig atleet Stef Vanhaeren en de coach van Team New Balance Manchester, Steve Vernon.

Renée Eykens maakte in 2017 de overstap naar Theo Joosten. Onder de vleugels van haar Nederlandse coach vond ze het plezier terug in het lopen en schopte ze het tot verschillende internationale kampioenschappen. De gouden medaille op het EK voor beloften en een vierde plaats op het afgelopen EK indoor waren de twee opmerkelijkste prestaties die hieruit voortvloeiden. Na het WK in Doha kwam er echter een punt achter hun samenwerking.

“Het is echt met pijn in het hart dat ik afscheid neem”, vertelde Joosten over het einde van hun samenwerking. “Onze wegen mogen nu misschien wel gescheiden zijn, maar ik denk nog veel aan Renée. Ik ben ontzettend trots dat ik haar na een moeilijke winter naar die gouden medaille op het EK voor beloften heb kunnen loodsen. Met haar vierde plaats op het EK indoor heeft ze niet alleen mij, maar heel wat mensen enorm verbaasd waardoor ik dat moment altijd zal koesteren. Renée ligt mij nog steeds nauw aan het hart, maar toch denk ik dat dit de juiste beslissing is. Ik wens haar het allerbeste in haar verdere carrière.”

De atlete van Antwerp Athletics ging vervolgens op zoek naar een nieuwe trainer. Haar vertrouwen ging uit naar Stef Vanhaeren, de voormalige atleet op de lage horden. Vanhaeren staat er echter niet alleen voor en krijgt hulp van Steve Vernon, de man achter Team New Balance Manchester. Zij moeten haar helpen om haar olympische droom voor de tweede maal te verwezenlijken.