Steepleloper Jeroen D’hoedt kende een eerder wisselvallige winter. Zo kwalificeerde hij zich in Roeselare voor het EK veldlopen, maar moest hij in Chia wegens maagkrampen opgeven. Net voor het BK veldlopen liep de atleet van CABW een scheurtje aan de kuit op. Toch staat het WK in Londen nog steeds met stip genoteerd.

Dag Jeroen! Hoe verlopen de voorbereidingen op de zomer?

“Vergeleken met vorig jaar verliep de voorbereiding een stuk minder vlot. Het spierscheurtje dat ik begin maart vlak voor het BK veldlopen heb opgelopen heeft wat roet in het eten gegooid. Periodes van goede trainingsarbeid werden afgewisseld met alternatieve trainingen, ook omdat ik nu wat irritatie aan de achillespees ondervind. Ik vind het zeer frustrerend dat het zo op en af gaat. Daarom heb ik een tijdje geleden besloten om mijn seizoensbegin uit te stellen. Ik wil eerst 100 procent gezond zijn. Gelukkig is het seizoen lang genoeg en hoef ik niets te forceren.”

Wat zijn jouw grote doelen deze zomer?

“Het WK in Londen is zeker en vast het hoofddoel voor deze zomer. De limiet op de 3000m steeple bedraagt 8’30″86, mijn persoonlijk record staat op 8’30″03. Als ik de limiet wil lopen moet ik hoe dan ook in de buurt van mijn persoonlijk record finishen. Daarnaast wil ik graag mijn persoonlijke records aanscherpen.”

Waar wil je dan echt gaan knallen om die WK-limiet te bemachtigen?

“Momenteel liggen er wegens de problemen aan mijn achillespees nog geen wedstrijden vast. De echo die ik vorige week heb laten afnemen was wel vrij geruststellend. Het gaat zeker niet om een zware of seizoensbedreigende blessure. Alleen gaat het eventjes duren om terug op te bouwen. Een race lopen zit er nog niet meteen in. Eens ik wedstrijdfit ben dan kan ik met mijn manager Marc Corstjens overleggen om wedstrijden in te plannen.”