In Eigenbrakel werd gisterenavond het BK 10.000m georganiseerd. Hanne Verbruggen maakte haar favorietenrol bij de vrouwen waar. Bij de mannen kwam er echter een grote verrassing uit de bus. Mats Lunders verschalkte namelijk de favorieten en lijkt terug van weggeweest. Nina Lauwaert was op haar beurt zaterdag goed voor een stevige 10 kilometer op de weg in Berlijn.

Hanne Verbruggen maakte in Eigenbrakel haar favorietenrol op het BK 10.000m waar. Verbruggen, de regerende Belgische kampioen op de tien kilometer op de weg, rekende af in de slotface met Florence De Cock en Mieke Gorissen in een tijd van 34’29″98. De overwinning van Verbruggen was geen grote verrassing. Bij de mannen was er wél sprake van zo’n verrassing. Mats Lunders kroonde zich namelijk tot Belgisch kampioen na 25 rondjes op de piste. Lunders bleef Nicolai Sake en gedoofverfd favoriet Clement Deflandre, respectievelijk de nummers twee en drie, bijna vijf seconden voor. De 29-jarige atleet van AVT noteerde een degelijk eindtijd van 29’29″92. Lunders lijkt terug van weggeweest na een aantal jaren waarin hij niet kon overtuigen op nationaal niveau. Het was zijn derde nationale titel bij de senioren. Eline Dalemans verbeterde op de 3.000m steeple haar PR tot 10’05″02 ondanks dat de atlete de wedstrijd zonder al te grote concurrentie moest afwerken.

Lauwaert duikt onder 33 minuten in Berlijn

Nina Lauwaert – Foto: Golazo

Ter vervanging van de marathon van Berlijn stond afgelopen weekend een tien kilometer gepland in de Duitse hoofdstad. Nina Lauwaert verscheen er niet zonder ambitie aan de start. De Belgische recordhoudster op de uurloop stelde niet teleur en dook voor het eerst in haar carrière onder 33 minuten met 32’59, zo’n acht seconden beter dan haar tijd op het BK tien kilometer op de weg van vorig jaar. De winst in Berlijn was weggelegd voor de Ethiopische Helen Bekele Tola in een stevige 30’59. De komende weken richt Lauwaert haar pijlen op het BK tien kilometer, het WK halve marathon én de marathon van Valencia in de maand december.

1 REACTIE

  1. Ik train Mats Lunders. Hij is aangesloten bij AVT en heeft gisteren in AVT clubtrui gelopen
    Gelieve zijn foto aan te passen in de correcte clubkledij

Reacties zijn gesloten.