D'hoedt nam na zijn 2000m ook nog wat tempowerk voor zijn rekening - Foto - Jasper Jacobs
D’hoedt nam na zijn 2000m ook nog wat tempowerk voor zijn rekening – Foto – Jasper Jacobs

Jeroen D’hoedt schreef gisteren, op zaterdag, de 2000m op de B-meeting in Huizingen op zijn naam. Met 5’05″56, een twaalfde tijd aller tijden in België, loodste hij zijn clubgenoot Isaac Kimeli, in zijn slipstream, naar een nationaal juniorenrecord.

D’hoedt is er, na een gemist 2012, niet bij op het WK in Moskou, maar blikt toch tevreden terug op zijn seizoen. Deze winter wil de voormalige Europese juniorenkampioen een goed winterseizoen lopen. Daarna blijft alles in het teken van de 1500m staan. Generatiegenoot Pieter-Jan Hannes is er wel bij in Moskou. D’hoedt, twee jaar geleden op het WK in Daegu op de 1500m, raadt hem gewoon aan om rustig te blijven en te lopen zoals hij dat altijd doet. “Hij moet uitgaan van eigen sterkte en dan zie ik dat wel goed komen”, klinkt D’hoedt, die nu vooral even van de zomer wil genieten.

Lees het volledige artikel (+uitslagen) over de B-meeting hier nogmaals.

 

Interview Jeroen D’hoedt – Internationale Allonsius Sport B-meeting – 10 augustus 2013 from Atletieknieuws on Vimeo.