isaac kimeli tim moriauGisteren, op zaterdag, ging in Huizingen de jaarlijke B-meeting door. Organisator Tim Moriau stak voor zijn atleet Isaac Kimeli een 2000m in elkaar. Ook clubgenoot Jeroen D’hoedt sloot graag aan in een race richting 5’04″50, wat voor Kimeli een Europees juniorenrecord zou betekenen. Zover droeg het uiteindelijk niet. D’hoedt won de race in 5’05″56, Kimeli finishte amper 3 honderdsten later, wat een serieuze verbetering van het Belgisch juniorenrecord betekende. Beide tijden waren eveneens goed voor een twaalfde en dertiende Belgische tijd aller tijden.

Ook zonder Europees record blikken Kimeli en Moriau tevreden terug op een vruchtbaar jaar. Het enige wat nog ontbrak was deelname aan het EK voor junioren, maar daar mikken beide heren op in december. “Op het EK veldlopen wil ik echt goed presteren. Ik denk trouwens dat we een sterke ploeg kunnen hebben en ik ga alvast vol voor de titel”, klonk Kimeli. Zijn coach vulde aan: “Er is één Turk, die 13’30 loopt op de 5000m. Als we die kunnen kloppen, zullen we er heel dichtbij zijn.”

Bekijk het volledige interview hieronder.

Lees het volledige artikel (+uitslagen) over de B-meeting in Huizingen hier opnieuw.