Clément Deflandre heeft zich geplaatst voor de finale van de 3.000m steeple op het EK voor beloften. Deflandre kwam uit in de tweede van twee reeksen en nam na de eerste kilometer het kopwerk voor zijn rekening. Onze landgenoot deed dat weliswaar met de handrem op, ondanks dat hij baat had bij een snelle tijd. In de slotfase hielde Deflandre echter knap stand.

Clément Deflandre dook de slotronde als vijfde in en zou die plaats even uit handen moeten geven. Na het overschrijven van de laatste steeplebalk kon hij echter nog een pittig sprintje uit de benen puren, waardoor hij automatisch zeker was van de finale met zijn vijfde plaats in 8’56″45. Uiteindelijk zou 9’00″42 volstaan om met de verliezende tijden naar de finale te mogen, maar Deflandre speelde liever op safe.

Het is het eerste internationale kampioenschap op de piste voor de atleet.