Alexander Doom heeft zich op het EK voor beloften niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400 meter. Doom moest bij de eerste drie eindigen en om zeker te zijn van een finaleplaats en slaagde ook in deze opzet. Achteraf kwam echter een DQ achter zijn naam tevoorschijn. De pupil van Philip Gilson zette een voet uit zijn baan en werd daardoor uit de uitslag geschrapt. De Belgische delegatie heeft protest ingediend, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Op de camerabeelden was duidelijk te zien dat Doom een misstap beging.

De finaledroom valt dan wel in duigen, maar het kampioenschap is nog lang niet afgelopen voor Doom. Morgen mag de atleet van Roeselare opnieuw aan de bak met de 4x400m-ploeg die eveneens kans maakt op een plaats in de finale. Het kwartet wordt zelfs getipt als medaillekandidaten.