De Belgian Cheetahs zouden wel eens één van hun sterkste pionnen kunnen moeten missen tijdens de World Relays in Japan. Cynthia Bolingo, op het afgelopen EK indoor goed voor het zilver, sukkelt met een ontsteking aan de achillespees. Daardoor komt haar deelname in het gedrang. Morgen of overmorgen zal de vice-Europese kampioene op de 400m in zaal testen. Zo meldt La Dernière Heure.

De Belgian Cheetahs moeten het in Yokohama al zonder sterkhouders Margo Van Puyvelde en Justien Grillet stellen. Het uitvallen van Cynthia Bolingo zou een extra streep door de rekening van het ambitieuze team zijn. Een top tien is voor de Cheetahs nodig om zich te verzekeren van het WK in Doha. Bolingo maakt ook deel uit van het Mixed Relay team.

“Cynthia sukkelt met een ontsteking aan haar achillespees en zal dinsdag of woensdag testen. Indien die test lukt, dan komt ze dit weekend aan de start. Het is een probleem dat tijdens het indoorseizoen even opdook, maar uiteindelijk nooit echt doorbrak. Bij het hernemen van de trainingen op stage in Belek dook het probleem opnieuw op. In eigen land heeft Cynthia zich rustig gehouden en heeft ze heel wat onderzoeken doorlopen. Hier in Japan slikt ze ontstekingsremmers en werkt ze alternatieve trainingen af. Ze doet er alles voor om zaterdag aan de start te verschijnen”, vertelt haar coach én bondscoach van de Belgian Cheetahs, Carole Bam aan La Dernière Heure.