De Belgian Cheetahs hebben zich voor de finale van het WK indoor in Glasgow geplaatst. Het nationale 4x400m-team werd in een loodzware reeks uitgeloot en eindigde als derde. Hun Belgisch record van 2’28″07, een verbetering van meer dan twee seconden, volstond wel als een snelste verliezende tijd.

Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Helena Ponette en Cynthia Bolingo. Dat waren de namen van de vier Cheetahs die in de reeksen een WK-finaleticket zouden proberen bemachtigen. Cadeautjes werden er absoluut niet uitgedeeld, want de eerste serie zat tjokvol toplanden. België keek naast de VS en Nederland – met Femke Bol – ook het gevaarlijke Ierland in de ogen.

Van den Broeck was startloopster en gaf het stokje in derde positie door, met Nederland in vierde positie op vrijwel gelijke hoogte. Vervaet haalde Ierland in en bikkelde tot in de wisselzone met Nederland. Ponette loste haar af en schitterde met een indrukwekkende beurt. Ze hield Nederland en Ierland goed achter zich waardoor Bolingo samen met de Amerikaanse de laatste twee rondes indook. De Belgische slotloopster klokte een goede split, maar kon niet aan Bol weerstaan. Een derde plaats op drie honderdsten van de VS was het eindresultaat.

Foto: Erik van Leeuwen

De Cheetahs grepen dus naast het rechtstreekse finaleticket, maar hun tijd van 3’28″07 was de beste verliezende chrono. In de finale treden ze aan met de vijfde prestatie. Het is weliswaar een ruime verbetering van het Belgische record dat de Cheetahs twee jaar geleden in Belgrado liepen. Toen gingen Hanne Claes, Van den Broeck, Vervaet en Camille Laus nog twee en een halve seconde trager. Die laatste is vanavond trouwens inzetbaar voor de finale.

Lees hier wat de Cheetahs (en de Tornados) na hun reeks te vertellen hadden.

SPLITS:

Naomi Van den Broeck: 52″52
Imke Vervaet: 52″43
Helena Ponette: 51″38
Cynthia Bolingo: 51″74

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in