Mélanie Vissers heeft zich tijdens de Franse Interclubkampioenschappen verzekerd van het EK voor beloften. Vissers sprong in Tomblaine naar 4m20, exact de gevraagde hoogte om naar het Zweedse Gävle te mogen trekken in juli. Met die hoogte doet Vissers acht centimeter beter dan ooit tevoren. Twee jaar geleden nam de 21-jarige atlete deel aan het EK voor junioren.

Afgelopen winter was Vissers goed voor 4m26, een duidelijk signaal met het oog op het zomerseizoen waarin het EK voor beloften het hoofddoel is. Gisteren behaalde ze in het Franse Tomblaine alvast net de gevraagde hoogte voor het EK. De komende weken wil Vissers zichzelf echter verbeteren.

“Ik ben gelukkig door het feit dat ik nu al mijn limiet te pakken heb. Dat betekent dat ik in alle rust kan toewerken naar mijn volgende wedstrijden. Ik wil echter niet zomaar meedoen op het EK. Mijn eerste doel is bereikt met mijn limiet. De komende weken wil ik het BR bij de beloften (4m25 van Elien De Vocht; red.) aanvallen. Op 19 mei kom ik opnieuw in actie tijdens de tweede ronde van de Franse Interclub. Op het EK wil ik in de finale geraken. Wat daarna mogelijk is, zien we dan wel”, aldus Vissers.