De Belgian Cheetahs zijn mooi vierde geëindigd in de WK finale van de 4x400m. Naomi Van den Broek had het als startloopster knap lastig en wisselde als laatste. Helena Ponette kon een plaats goedmaken. Idem voor Camille Laus die profiteerde an het uitstappen van Jamaica. De achterstand op de medailles was groot toen Cynthia Bolingo op pad werd gestuurd. Zij sloop nog dichter, maar kwam niet verder dan de ondankbare vierde plaats. Met 3’28″05 ging het BR er voor de tweede keer vandaag aan.

Het is de meest ondankbare plaats van allemaal, maar de Belgian Cheetahs kunnen zichzelf weinig verwijten na de WK-finale van de 4x400m. Naomi Van den Broeck had de lastige taak om vanuit baan 1 uit de startblokken te schieten. De eerste ronde had ze het knap lastig waardoor ze de aanknoping met de anderen miste. In de tweede ronde werkte ze een deel van de achterstand weg. De laatste plaats kon ze echter niet meer ongedaan maken.

Vervolgens was het aan Helena Ponette die het tactisch goed aanpakte. De eerste ronde volgde ze in het spoor van de Ierse om vervolgens net voor het ingaan van de laatste 100m erover te gaan. Ze wisselde als vijfde.

Camille Laus had niet meteen een mikpunt dichtbij, maar zag de Jamaicaanse in het gewoel voorin uitvallen waardoor ze opschoof naar positie vier. De eer was aan Cynthia Bolingo om alles in zijn definitieve plooi te laten vallen. De sterkste van het kwartet deed er alles aan om nog dichter te komen op de medailles, wat ook lukte. Het was helaas onvoldoende om nog de top drie in te duiken. Met 3’28”05 kan het viertal zich niets kwalijk nemen. Ze doen twee plaatsen beter dan twee jaar geleden in Belgrado en verbeteren voor de tweede maal vandaag het BR.

Het goud ging zoals verwacht naar Nederland (3’25”07). De Verenigde Staten (3’25”34) en Groot-Brittannië (3’26”34) verdeelden de overige twee kleuren.

SPLITS

Naomi Van den Broeck: 52″79
Helena Ponette: 51″26
Camille Laus: 53″08
Cynthia Bolingo: 50″92