Home » Nieuws » Nationaal » ONWAARSCHIJNLIJK: Koen Naert is Europees marathonkampioen
Koen Naert - Foto: Jeroen De Meyer

ONWAARSCHIJNLIJK: Koen Naert is Europees marathonkampioen

Koen Naert heeft zich in Berlijn tot Europees kampioen op de marathon gekroond. Hij ging er al na 32 kilometer solo vandoor en liep de verzamelde tegenstand totaal in de vernieling. Naert finishte in 2u09:50, een persoonlijk record en zelfs een kampioenschapsrecord.

Van in de eerste meters liep Koen Naert een attente wedstrijd. Bij de eerste pogingen om weg te geraken van de Nederlander Nageeye en de Fransman Chadhi liet hij verstandig begaan, maar toen de kopgroep stelselmatig werd uitgedund kwam hij niet in de problemen. De passage aan de halve marathon van onze landgenoot was in 1u05:54.

De kopgroep bleef maar uitdunnen en na een kleine 30 kilometer bleef er nog maar drie man over. De Italiaan Rachik, de Zwitser Abraham en jawel, onze Koen Naert. Aan 32 kilometer voelde hij zich zodanig sterk dat hij er solo vandoor ging. Naert had nog enorme reserves in de tank zitten, en liep de tegenstand al snel op een volle halve minuut.

Geef een reactie