De Belgian Tornados hebben het weer maar eens klaargespeeld. Op de World Relays in de Bahama’s hebben Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Alexander Doom en Jonathan Sacoor de bronzen medaille gegrepen. De finale van de Mixed Relay werd opgeofferd om de Cheetahs aan het olympisch ticket te helpen en Sacoor zich op de Tornados te laten focussen.

Alvorens de World Relays neergelegd konden worden, was er nog de 4x400m bij de mannen als slotnummer. Als indoorwereldkampioen ontbraken de Belgian Tornados uiteraard niet. De namen van in de reeksen – zonder Kévin of Jonathan Borlée – bleven staan, al zag de volgorde er anders uit. Jonathan Sacoor speelde met zijn sterke splits gisteren een cruciale rol in de olympische kwalificatie van zowel de Mixed Relay als de Tornados. Als beloning kreeg hij de verantwoordelijkheid om het stokje thuis te brengen.

Startloper Dylan Borlée hield gelijke tred met de andere toplanden en wisselde samen met een viertal concurrenten. Robin Vanderbemden leverde een stevige inspanning om als derde naar binnen te komen, maar bekocht die op het einde van zijn beurt. Alexander Doom zocht en vond opnieuw de aansluiting bij Groot-Brittannië, Italië en Zuid-Afrika. Koploper Botswana was op dat moment al gaan vliegen. Doom perste er in zijn laatste rechte lijn nog alles uit en bracht Sacoor in stelling om voor de medailles te strijden. De Belgische finisher schoof op naar plek twee en hield die een halve ronde vast, maar aan de Zuid-Afrikaan kon hij finaal niet weerstaan. Sacoor hield de Japans-Italiaanse dreiging wel af en kwam over de streep na 3’01″16 waardoor de bronzen plak mee op het vliegtuig naar België mag. Internationale medaille nummer 19? Die is binnen.

Foto: Erik van Leeuwen

Van de finale van de Mixed Relay werd logischerwijs geen doel meer gemaakt. Specifiek op de gemengde aflossing was er in vergelijking met de reeksen slechts één wissel toegelaten. Sacoor mocht zijn benen sparen om bij de Tornados zijn ding te doen waardoor de andere drie moesten blijven staan. Christian Iguacel wilde nog wel eens knallen, maar Camille Laus en Imke Vervaet hadden amper drie kwartier eerder met de Cheetahs hun olympisch ticket binnengehaald. Florent Mabille gaf de stok door aan Vervaet die Iguacel op pad stuurde. Zijn wissel met Laus liep fout en eindigde met de stok op de grond.

SPLITS:

Tornados
Dylan BORLEE 46.66
Robin VANDERBEMDEN 44.51
Alexander DOOM 44.90
Jonathan SACOOR 45.09

Mixed Relay
Florent MABILLE 46.82
Imke VERVAET 55.23
Christian IGUACEL 45.88
Camille LAUS (63.47)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in