Koen Naert had voor het eerst in jaren nog eens een doel gemaakt van het WK. Helaas gaan we de marathonloper, die in april nog naar een nieuw PR van 2u06:56 knalde, niet aan de start zien in Boedapest. Door een aanhoudende blessure aan de hiel en achillespees wordt Naert gedwongen zijn WK-ambities  vroegtijdig op te bergen. “Ik heb al langer last van deze blessure, maar nu heeft het ook effect op mijn trainingsschema en moet ik het rustiger aandoen”, vertelde Naert in een persbericht. 

In plaats van een atleet rijker is de selectie voor het WK in Boedapest er één armer geworden. Koen Naert sprak begin maart zijn WK-ambities nog uit, maar mag nu een streep trekken door deze plannen. Naert sukkelt namelijk met een aanhoudende perikelen aan voornamelijk de achillespees en kan daardoor niet de nodige trainingsarbeid verrichten.

“Na de marathon in Rotterdam ben ik beginnen sukkelen met een ontsteking aan mijn achillespees”, klinkt het op de sociale media van de atleet. “Daardoor kan ik niet trainen op de manier dat ik het wil. Het WK was doenbaar als alles na Rotterdam volgens plan verliep, maar dat is helaas niet het geval. Ik heb de moeilijke beslissing moeten maken om het WK van de planning te halen want ik tegen augustus nooit in mijn beste vorm verkeren.”

Naert geeft zichzelf zo de ruimte om rustig toe te werken naar de Olympische Spelen in Parijs, waar hij dankzij zijn 2u06:56 van eerder dit jaar al voor is geplaatst. Dat de tweede snelste marathonloper ooit in ons land nog voor een najaarsmarathon kiest, is niet uitgesloten.

Ondanks de hoogconjunctuur die momenteel in ons land heerst op de marathon, wordt het op de marathon in Boedapest goed zoeken naar landgenoten. Eerder gaf Bashir Abdi al aan dat hij het WK laat schieten met oog op de Olympische Spelen. Michael Somers, ook al geplaatst voor het WK maar niet voor Parijs, opteert wellicht ook voor een snelle marathon in het najaar in een poging om onder het olympisch minima te duiken. De enige die vooralsnog haar zinnen lijkt te zetten op Boedapest is Hanne Verbruggen. Zij heeft haar olympisch ticket al op zak.