Op Bermuda vond zondag de Bermuda Grand Prix plaats. Sprintbom Noah Lyles was er de grote publiekstrekker. Ook onze landgenote Anne Zagré zakte af naar het eiland. Op de 100m horden klokte ze af na 13”22. De wind was echter de grote spelbreker en verhinderde legitieme tijden. Andre De Grasse en Marcell Jacobs maakten zaterdag in Florida hun opwachting om hun seizoen te openen. Beide heren klokten na 100m zij aan zij af na 10”11. In Duitsland liep de Keniaan Emmanuel Wanyoni dan weer naar een nieuw wereldrecord op de mijl op de weg in een tijd van 3’54”56. Thomas Vanoppen was afgelopen nacht goed voor een nieuw PR op de 1500m.

Wind verhindert legitieme tijden voor Zagré en Lyles

Op Bermuda, een eiland gelegen in de Atlantische Oceaan, waaide het stevig. Bij alle disciplines waar de wind spelbreker kon zijn, was hij dat ook. Onze landgenote Anne Zagré nam op Bermuda deel aan de 100m horden. Ze finishte als vijfde na 13”22. Exact dezelfde tijd die ze een week eerder ook al liep in het Amerikaanse Florida. Met een rugwind van 3,4m/s zal die tijd deze keer echter niet erkend worden. De winst ging naar de Amerikaanse Amber Hughes in een tijd van 12”57. Yanla Ndjip-Nyemeck werkte de hoge horden op een NCAA-meeting met tegenwind in 13″06 af.

De Amerikaan Noah Lyles dook twee weken geleden bij zijn eerste 100m van het seizoen net niet onder de 10 seconden. Op zondag slaagde de zesvoudige wereldkampioen daar wel in. De wind was echter ook bij het laatste nummer van de dag een spelbreker en blies aan 3m/s, 1m/s te snel voor een legitieme tijd. Lyles finishte als eerste en liet de klok stoppen na 9”96. De Canadees Aaron Brown finishte na 10”09 als tweede. De Amerikaan Pjai Austin mocht met 10”11 als derde mee het podium op. Hij mag zich nu net als Lyles opmaken voor de World Athletics Relays die van 4 tot 5 mei doorgaan op de Bahama’s. De tickets voor de Olympische Spelen voor de aflossingsteams staan er op het spel.

De Grasse en Jacobs openen hun seizoen in Florida met identieke tijd

In Jacksonville, een stad in het Amerikaanse Florida, liepen Andre De Grasse en Marcell Jacobs zaterdag hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het was een duel tussen respectievelijk de regerende olympische kampioen op de 200m en de regerende olympische kampioen op de 100m. Beide sprinters finishten na een tijd van 10”11. Het was De Grasse die uiteindelijk aangeduid werd als winnaar van de wedstrijd. De Amerikaan Trayvon Bromwell vervolledigde het podium na een tijd van 10”14.

Wanyonyi verbetert wereldrecord op de mijl op de weg

Zaterdag liep Emmanuel Wanyonyi in het Duitse Herzogenaurach ook nog naar een nieuw wereldrecord op de mijl op de weg. De Keniaan legde de afstand van iets meer dan 1600m af in 3’54”56. De 19-jarige 800m-specialist verbeterde het vorige wereldrecord met meer dan een seconde. Dat stond sinds oktober vorig jaar op naam van de Amerikaan Hobbs Kessler. Hij liep toen naar een tijd van 3’56″13.

Thomas Vanoppen sneller dan ooit op 1500m

Thomas Vanoppen kende een geweldige winter met tweemaal een verbetering van het Belgisch indoorrecord op de mijl. Ook deze zomer lijken de sterren gunstig te staan voor de ACHL-atleet. Bij zijn eerste echte wedstrijd over 1500m, perste hij er al meteen een nieuw PR uit. In het Amerika dook hij voor het eerst in zijn carrière onder de 3’37. Met 3’36”78 komt hij net niet de Belgische top 20 aller tijden binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in