Op de halve marathon van Mainz heeft Hanne Verbruggen haar persoonlijk record naar 70’15” bijgesteld. Elders in Duitsland, in Pliezhausen, testten verscheidene landgenoten de benen op een aantal minder courante afstanden. In de VS kwam Timothy Herman in actie. Chloé Herbiet en Remi Schyns waren dan weer in Lyon van de partij.

Hanne Verbruggen trekt in augustus naar haar tweede Olympische Spelen en bereidt zich daarop voor met een aantal wedstrijden over de halve afstand. Tijdens de Runners’ lab Halve Marathon in Gentbrugge pakte ze in maart haar EK-ticket door een nieuwe recordtijd van 70’23” neer te zetten. De halve van Berlijn in april bood door de weersomstandigheden geen perspectieven op een snelle tijd en op Rome is het nog een maandje wachten. Afgelopen weekend paste de halve marathon van Mainz dus goed in het programma. Verbruggen passeerde halfweg in 34’44” om uiteindelijk na 70’15” onder de boog te eindigen. Dat leverde haar de derde plek op. Verbruggen vijlt zo acht seconden af van haar PR en tankt vertrouwen richting het EK in Rome.

Nog bij onze oosterburen vond in Pliezhausen een meeting plaats met heel wat incourante afstanden op het menu. Die trok een flink aantal Belgische gegadigden. Vanessa Scaunet werkte de 1.000m af in 2’38″75 en werd vierde in een mooi deelnemersveld. Dries Peeters begon aan zijn seizoen op de 400mH met 51″86. Ilana Hanssens liet van die discipline het laatste kwart achterwege en klokte eerst 41″88 en dan nog eens 41″49 op de 300m met horden. De afstandslopers met een voorliefde voor hindernissen kregen de 2.000m steeplechase voorgeschoven. Eline Dalemans opende met 6’28″35. Bij de mannen bleef Clément Labar Marco Vanderpoorten voor met een sterke 5’31″08. De 20-jarige atleet is daarmee de derde Belg ooit op het ongebruikelijke nummer, achter William Van Dijck en Krijn Van Koolwijk. Vanderpoorten liet 5’38″67 noteren. Clément Deflandre, reeds geplaatst voor het EK op de 3.000m steeple, kwam vroeg in de wedstrijd ten val en moest de handdoek gooien.

Clément Labar – Foto: Sona Maleterova for European Athletics

Chloé Herbiet, weldra olympiër op de marathon, trok naar Lyon voor een eerste pistewedstrijd van het jaar. Uitgeregend kwam ze na 5.000m binnen in 16’09″03, een kleine halve minuut boven haar record. Remi Schyns plaatste zich afgelopen week in Huelva voor het EK op de steeple en wilde met zijn goede vorm meteen door richting olympische limiet. Daarvoor waren bovenop zijn 8’18″95 nog vier seconden tijdswinst nodig, maar Schyns finishte in 8″36″48. Speerwerper Timothy Herman trok op donderdag oostwaarts naar Tucson, Arizona en kon op zaterdag – met een jetlag en 9 uur tijdsverschil in de kleren – geen verre worpen laten optekenen. Hij moest zich tevreden stellen met 75m73.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in