Er is jammerlijk nieuws overgevlogen vanuit de Curaçao. Cynthia Bolingo zal door een kuitblessure komend weekend niet kunnen deelnemen aan de World Relays. Dit forfait is zonder meer een stevige dreun voor de Belgian Cheetahs. Het verkozen kwartet zal zich nu in afwezigheid van hun sterkhouder moeten proberen plaatsen voor de Olympische Spelen. 

Het broze lichaam van Cynthia Bolingo speelt opnieuw een rol in de plannen van de Belgian Cheetahs. Bolingo moest vorige zomer de WK-finale van de 4x400m al laten schieten en ook op de World Relays van komend weekend moeten haar collega’s het zonder haar zien te redden.

De kuit van de Belgische recordhoudster is de oorzaak. Bolingo liep een blessure op aan dit lichaamsdeel tijdens de voorbereidingsstage in Curaçao. Zij zal daardoor dus niet overvliegen naar de Bahama’s, waar de strijd om de olympische tickets gestreden wordt, maar keert huiswaarts om de revalidatie aan te vatten.

Daardoor rust de hoop nu op de schouders van Hanne ClaesCamille LausHelena PonetteNaomi Van den BroeckImke VervaetKylie Lambert en Liefde Schoemaker om de kwalificatie voor Parijs binnen te halen. De snelste Belgische vrouw ooit op de 400m zou sowieso niet op het wedstrijdblad van de Mixed Relay-ploeg staan. Zij rekenen langs vrouwelijke zijde op ervaren rotten Laus, Vervaet en Claes.

Bolingo reageerde ondertussen zelf op sociale media: “Jammer genoeg zal ik door een (hopelijk) kleine kuitblessure niet kunnen deelnemen aan de World Relays. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer in vorm te geraken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in