Home » Nieuws » Internationaal » WK Junioren: Obasuyi en Bras naar halve finales hoge horden
Foto: Peter Wagemans

WK Junioren: Obasuyi en Bras naar halve finales hoge horden

Onze hordelopers op het WK voor junioren moesten vroeg aan de bak op de tweede dag van het WK voor junioren. Michael Obasuyi kwam in de vierde van zeven reeksen in actie vanuit baan drie. Tuur Bras mocht zijn geluk dan weer beproeven in de zesde reeks vanuit baan acht. Beide heren presteerden op niveau, waardoor ze deze middag opnieuw in actie komen tijdens de halve finales.

Obasuyi won zijn reeks autoritair, ondanks een kleine misstap halfweg, in een tijd van 13″62. Onze landgenoot mag beginnen dromen van een finaleplaats. Daarvoor zal Obasuyi wel in de buurt van zijn eigen BR moeten komen van 13″38. Tuur Bras had het nodige geluk nodig om door te stoten. In zijn reeks werd hij vierde met 13″82. Het werd dus afwachten wat de snelste verliezers zouden doen. Met nog één reeks te gaan was Bras in het bezit van de tweede verliezende tijd. In die laatste reeks liep Zwitser Inglin nog sneller, maar op die manier mag onze Belg zich ook opmaken voor de halve finales.

Tuur Bras – Foto: Peter Wagemans

Drie op drie voorlopig voor de Belgische delegatie. Jonathan Sacoor zal straks ongetwijfeld voor vier op vier zorgen. Straks komt Obasuyi in de tweede halve finale in actie vanuit baan vijf. Op papier heeft de hordeloper de tweede tijd in die halve finale, waardoor de finale binnen handbereik ligt. Bras mag in de laatste halve finale vanuit baan één proberen om beter te doen dan zijn reeksen. Hopelijk wordt hij deze keer niet afgeremd door een valse start van de man naast hem, zoals gebeurde tijdens de reeksen.

Geef een reactie