Michael Obasuyi heeft op het BK indoor in Louvain-la-Neuve de titel gegrepen in een nieuwe Belgische recordtijd. De OEH-atleet snelde naar 7″54 en is zo een honderdste sneller dan Jonathan N’Senga in 1998.

Het duel tussen Michael Obasuyi en Elie Bacari beloofde één van de hoogtepunten van het BK indoor te worden. De hoge hordenlopers kwamen allebei naar Louvain-la-Neuve afgezakt met de limiet voor het WK in Glasgow op zak. Obasuyi won zijn reeks in 7″62 en ook Bacari klaarde de klus met 7″74. In de finale was het eindelijk tijd voor de twee tenoren om de degens te kruisen. Bij hun twee eerdere ontmoetingen dit seizoen was het telkens Obasuyi die zich de sterkste toonde en ook dit keer schoot de OEH-atleet raak. Dat deed hij door vier honderdsten van zijn record af te pitsen en 7″54 te klokken, één honderdste onder het BR van Jonathan N’Senga uit 1998. Bacari moest zich met 7″72 neerleggen bij de nederlaag: 5-0 voor Obasuyi dus, want de heren houden sinds Huizingen afgelopen zomer een onderling klassement bij.

Foto: Jolien De Bock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in