Michael Obasuyi en Elie Bacari overleefden beiden de reeksen van de 60m horden. Voor Bacari was een klein schietgebedje nodig. Zijn 6″69 was onvoldoende om rechtstreeks door te stoten waardoor hij alle hoop moest vestigen op de verliezende tijden. De WK-debutant klokte uiteindelijk de derde snelste verliezende tijd. Obasuyi kon al meteen na de finish vooruitkijken. Hij knokte zich in de top drie, goed voor een rechtstreeks ticket naar de halve finale. Obasuyi sprak na afloop wel van een contractuur in de kuit, dus fingers crossed dat die het uithoudt.

Later vandaag zien we twee Belgen terug in de halve finales van de 60m horden. Michael Obasuyi plaatste zich probleemloos voor de volgende ronde. De Belgische recordhouder liep quasi de hele wedstrijd in de top drie die rechtstreeks toegang gaf tot de volgende ronde. Bij het nemen van de laatste ronde verloor hij nog enigszins terrein, maar zijn voorsprong op de rest van het veld was voldoende. Hij liep over de meet in 7″66.

Obasuyi kwam terecht in de laatste van zes reeksen. Meteen na zijn finish kon een andere Belg ook de armen in de lucht steken. Elie Bacari kwam in de tweede reeks niet verder dan een vijfde plaats en moest de verliezende tijden afwachten. Al snel bleek dat zijn 7″69 wellicht voldoende zou zijn. Hij zette uiteindelijk de negentiende tijd van alle deelnemers neer. Obasuyi de dertiende, al hangt zijn deelname aan de volgende ronde enigszins aan een zijden draadje. Hij heeft last van een contractuur in de kuit.

Foto: Erik van Leeuwen

Elie Bacari meteen na zijn race: “Ik herhaal voor mezelf voortdurend dat ik kan winnen”

“Ik hou hier een goed gevoel aan over, ik voelde me snel. Hopelijk mag ik nog eens lopen, want het kan nog beter. Een PR zou mijn kampioenschap geslaagd maken. Mijn tijd zal misschien net de vijfde of zesde kleine ‘q’ zijn.” Dat had Bacari goed ingeschat, want hij stootte inderdaad met de derde verliezende tijd door naar de halve finales.”

“De start was niet zo goed als normaal, maar 7”69 is niet slecht: eindelijk terug onder 7”70. Qua stress viel het mee, ik herhaal voor mezelf voortdurend dat ik kan winnen en zo kom ik met vertrouwen aan de start.”

“Deze ochtend waren Michael en ik nog een beetje aan het lachen, maar eens we aankwamen in het stadion zijn we elk onze eigen kant opgegaan. Straks zoeken we elkaar wel weer op.”

Michael Obasuyi: “Contractuur in mijn kuit”

“Het was toch wel stressvol eerlijk gezegd. Gisteren stond ik er bij stil dat mijn vorige kampioenschap – het EK in München – alweer een tijdje geleden is. Sommige dingen voelden weer een beetje nieuw aan. Ik heb zeker niet de beste race gelopen, maar dat is niet zo belangrijk in de reeksen. Mijn start was wel goed; tussen Joseph en Cunningham, maar ik was mee. Ik stoot door dus taak volbracht”

“De enige mogelijke ambitie is finale halen, dat is hetzelfde voor alle 24 atleten in de halve finales. Elie stoot ook door en ik had dat niet anders verwacht. Twee Belgen in de halve finale op een WK, dat kan nog niet al te vaak voorgevallen zijn. Zo is het alleen maar mooier, het is leuk om daar deel van uit te maken.”

Obasuyi kwam stevig ingetapet aan de start van zijn wedstrijd en met goede reden zo blijkt: “Ik heb al de hele week last, het is een contractuur in mijn kuit. Voorlopig houdt die het, maar het is geen leuke situatie. Mijn physio Frederik Adriaensens doet er alles aan om mij paraat te houden dus we hopen op het beste.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in