Soufiane Bouchikhi zal ondanks zijn recente schouderoperatie toch aan het BK veldlopen in Wachtebeke van komende zondag deelnemen. Dat besliste hij vandaag.

Het belooft een mooie strijd te worden aanstaande zondag in Wachtebeke: Isaac Kimeli, Jeroen D’hoedt en Dame Tasama gingen al voor de nationale titel, en vandaag besliste ook Soufiane Bouchikhi om in Wachtebeke aan de start te verschijnen. Dat doet hij nauwelijks drie weken na een schouderoperatie die nodig was na zijn valpartij in Rotselaar. “In samenspraak met de dokter en mijn trainer Luk Verlaenen heb ik de knoop doorgehakt.

Welke trainingen heb je sinds de operatie nog kunnen doen?

“Ik heb niet veel kunnen trainen, want ik heb vooral moeten revalideren. Ik had eerst gedacht dat ik na vier dagen terug mijn loopschoenen zou kunnen aantrekken, maar ik was een beetje te optimistisch. Het heeft uiteindelijk tien dagen geduurd. Qua alternatief werk mocht ik alleen heel beperkt op de hometrainer oefenen.”

Hoe sta je er nu voor? En wat is het doel zondag?

“De vorm is een groot vraagteken voor mij. Ik hoop dat ik niet teveel conditie heb verloren. We zien wel! Mijn doel is eigenlijk al bereikt nu ik mag starten. Dat is een overwinning op zich. Net na de operatie gaf ik mezelf vijf procent kans om het BK te halen. Ik ga zondag met een grote smile op mijn gezicht starten. Het BK is en blijft wel een belangrijk doel in mijn seizoen.”

Hoop je dat de regen er de komende dagen een zware omloop van maakt?

“Dat maakt me niet veel uit. Ik heb in het verleden bewezen dat ik zowel op snelle als op zware omlopen goed uit de voeten kan.”

Wij lanceerden een poll om de BK-favorieten van onze lezers te achterhalen, maar wie zijn jouw favorieten bij de mannen?

“De korte cross wordt een mooi duel tussen Ismael Debjani en Ali Hamdi. In de lange cross moet er vooral met één man rekening worden gehouden: Dame Tasama.”