Dieter Kersten had zijn marathondebuut ongetwijfeld anders voorgesteld. Kersten zou normaal gezien komende zondag aan de start verschijnen in de Zwitserse hoofdstad Bern, maar door het slechte weer ter plaatse heeft de organisatie beslist om de marathon te annuleren. Ook Soufiane Bouchikhi was ingeschreven voor de marathon op Zwitserse bodem. 

Dieter Kersten zou normaal gezien komende zondag zijn debuut maken op de marathon, maar zal nog even geduld moeten uitoefenen. De marathon van Bern, waar onze landgenoot aan de start zou komen, wordt namelijk geschrapt door de slechte weersomstandigheden in de Zwitserse hoofdstad. De temperaturen in Bern schommelen namelijk rond het vriespunt en er wordt ook sneeuw voorspeld. Een marathon in die omstandigheden lijkt allerminst wenselijk volgens de organisatoren.

Kersten was niet de enige landgenoot op de startlijst in Bern, aangezien Soufiane Bouchikhi ook ingeschreven stond. Bouchikhi zou in eerste instantie in Hamburg lopen op 11 april, maar gaf dan toch zijn voorkeur aan Bern. Ook Nicolai Saké had zich geëngageerd voor de marathon van zondag. Voor Kersten en Bouchikhi lijkt de marathon van Hamburg, waar onder meer al Thomas De Bock en Nina Lauwaert aan de start verschijnen, het meest voor de hand liggende alternatief. Op internationaal vlak wordt het in Hamburg uitkijken naar Eliud Kipchoge en Tirunesh Dibaba. Kipchoge maakte in 2013 zijn debuut op Duitse bodem en de rest is atletiekgeschiedenis. Toch wordt het geen sinecure voor onze landgenoten om er binnen exact één maan aan de start te komen. Het maximum aantal deelnemers is er namelijk al bereikt, waardoor het duo moet hopen op afzeggingen van andere lopers. Al klinkt het bij de organisatoren in Bern wel dat een uitgestelde marathon ook kan eind maart, of begin april.