Binnen 2 dagen staat met het BK in Wachtebeke de hoogmis van het Belgische veldlopen op het menu. Om samen met u al een beetje in de BK-sfeer te komen, blikken we met alle jeugdkampioenen van vorig jaar zowel even terug als vooruit. Welke herinneringen roept de wedstrijd van vorig jaar op en wat mogen we dit jaar van de jonge titelverdedigers verwachten? Uiteraard komt niet iedereen in dezelfde categorie uit als vorig jaar. Vandaag aan de beurt: Tim Van De Velde. De atleet van DUFF werd vorig jaar met een straatlengte voorsprong kampioen en lijkt ook dit seizoen niet te kloppen.

Vorig jaar werd je Belgisch crosskampioen. Hoe heb je die wedstrijd toen beleefd?

“Die wedstrijd liep alles goed. Ik had toen net een kleine kuitblessure gehad, en mocht juist die dag mijn kuit terug belasten. Ik had me daar wel een een beetje zorgen over gemaakt, maar alles verliep vlot en ik liep daar toen met een fantastisch gevoel door alle toejuichingen!”

Hoe verliep jouw winterseizoen tot nog toe?

“Mijn winterseizoen is al zeer goed verlopen, zoals ik wil. Ik heb nog geen echte slechte momenten gehad en heb goed kunnen doortrainen. Ik heb veel wedstrijden gewonnen en heb nu ook terug de titel op PK en KVV binnen.”

Koester je dit jaar dezelfde ambities op het BK?

“Mijn ambitie is om mijn titel te verlengen. Ik denk dat het normaal wel moet lukken, aangezien deze winter alles goed liep. Ik heb veel vertrouwen opgedaan, vooral op het KVV 1500m alle categorieën (Tim werd er kampioen in 3’58”72).”

Werk je speciaal naar het BK toe?

“Echt speciaal naar het BK werken doe ik niet. Het enige wat ik wel doe is de week voor het BK het wat rustiger aan doen om fris aan de start te staan.”

Waar werk je deze zomer nog naartoe?

“Deze zomer heb ik doelen aangeduid: ten eerste mijn titels proberen te verlengen. Ik heb al wat gehoord van het EK voor scholieren en daar zou ik graag heen willen gaan. Dan denk ik vooral aan de 2000m steeple (het minimum staat op 6’03″51). Verder wil ik ook nog proberen mijn tijden aan te scherpen van vorig jaar.”