Morgen kennen we de nieuwe Belgische kampioenen in het veldlopen. Sinds maandag kon u echter ook een gokje wagen, en stemmen op uw titelfavorieten voor de nationale titelstrijd. Op de lange cross waren de verschillen duidelijk, de korte cross zorgde daarentegen voor wat meer spanning en dan voornamelijk bij de mannen.

Dat Louise Carton er bovenuit steekt bij de senioren vrouwen was geen verrassing. De atlete van Atletiek Vlaanderen kreeg 84% van de stemmen, Astrid Verhoeven was de eerste achtervolgster met 7% en met 2% maar met iets meer stemmen wist Veerle Dejaeghere nog net Imana Truyers af te houden. Bij de mannen won Jeroen D’hoedt overtuigend het pleit. Hij bleef met 55% van de stemmen OEH-duo Isaac Kimeli en Thomas De Bock voor, die respectievelijk als tweede en derde eindigden met 16% en 10%.

Op de korte cross bij de vrouwen kreeg 800m-specialiste Renée Eykens de meeste stemmen. Met 47% haalde ze het van 800m-collega Yentl Vandenberghe (23%) en ook Lisa Rooms (17%) mag mee op het podium. Bij de heren kenden we het spannendste verloop. Het is Michael Somers die uiteindelijk aan het langste eind trok. De atleet van AC Lyra speelde misschien wel een beetje op de verrassing door mannen in vorm Dieter Kersten en Simon Debognies af te houden. Somers telde 29% van de stemmen, Kersten en Debognies moesten het respectievelijk stellen met 27% en 24%.

De volledige uitslagen van onze poll vindt u terug via deze pagina.