Home » Nieuws » Nationaal » Soufiane Bouchikhi na Rotterdam: “Gegokt maar verloren”
Soufiane Bouchikhi - Foto: Erik Van Leeuwen

Soufiane Bouchikhi na Rotterdam: “Gegokt maar verloren”

Vandaag maakte Soufiane Bouchikhi zijn debuut op de marathon. Bouchikhi koos voor het snelle parcours in Rotterdam, maar het was de wind die het de atleten niet gemakkelijk maakte. Alles liep geruime tijd volgens plan bij de atleet van CABW, tot hij het ongeveer halfweg telkens maar moeilijker begon te krijgen en uiteindelijk na 34km de strijd moest staken.

Bouchikhi wist zijn wagonnetje aan te haken bij het groepje rond de Nederlander Abdi Nageeye, die voor een eindtijd onder de 2u10 was vertrokken. Vanaf 20 kilometer kreeg Bouchikhi het echter al een beetje moeilijk. Op het 28 kilometerpunt kreeg hij dan zware krampen te verduren en op 34 kilometer ging het licht volledig uit. Hij moest noodgedwongen de strijd staken, maar kan toch met een opgeheven hoofd terugkijken op de eerste marathon uit zijn carrière, waar hij ook enkele wijze lessen heeft uit kunnen trekken. “Ik moet tegen mijn volgende marathon meer kilometers maken. Vooral enkele extra trainingen boven de 40km ga ik erin steken.” Het staat nagenoeg vast dat Soufiane Bouchikhi in het najaar nog een marathon zal afwerken, ook met het oog op de Olympische Spelen, maar welke het zal worden ligt nog niet vast.

Bekijk hieronder het interview van onze collega’s van Losse Veter.