Het was gisteren uitkijken naar de marathon van Rotterdam met een reeks sterke Belgen aan de start. Bij de heren moesten Soufiane Bouchikhi en Abdelhadi El Hachimi vroegtijdig de strijd staken, maar was er wel de ervaren Willem Van Schuerbeeck die richting 2u15:19 liep. Geen record voor de atleet van Guido Hartensveld, zijn PR staat op 2u13:55, maar met de niet ideale omstandigheden in acht genomen toch een meer dan behoorlijke tijd.

Van Schuerbeeck zat met een dubbel gevoel bij onze collega’s van Losse Veter. Tot kilometer 30 liep het vlot bij Willem, maar vanaf 35km kreeg hij het erg zwaar en moest hij wat tijd inboeten op het geplande schema. Een recordverbetering zat er uiteindelijk niet in, maar Willem was toch tevreden omdat hij voelde dat hij er alles heeft uitgehaald. “Ik moet wel tevreden zijn”, besluit Van Schuerbeeck in het video-interview.

Bekijk het gesprek dat Losse Veter met hem had na de wedstrijd hieronder.