Ad Roskam, de technisch directeur van de Atletiekunie (de Nederlandse atletiekbond), heeft gisteren de volledige selectie voor het EK indoor bekendgemaakt. Nederland trekt met zeventien atleten naar  de Tsjechische hoofdstad Praag, waaronder acht mannen en negen vrouwen.

Opvallend in Nederland was dat er wél gedelibereerd werd, iets waar we in België al enkele jaren geleden van afstapten. Nadine Visser kreeg, ondanks dat ze drie honderdsten boven de limiet bleef op de 60m horden, wel een startbewijs. Vooral haar leeftijd -Visser is nog maar 20 jaar jong- heeft de selectiecommissie overtuigd om haar de kans te geven te concurreren met de Europese toppers. Ook hier was er voer voor discussie, want Dennis Licht, de 3.000m-loper die op de IFAM Indoor geen goede dag kende, maar afgelopen weekend op het NK na een lange solotocht maar op 1,1 seconde van de limiet bleef, kreeg geen EK-ticket. De Nederlandse atletiekwebsite Atletiek Week zette de tijden tegenover elkaar, rekening gehouden met het verschil in afstanden (3000m= 50 x 60m), en kwam tot het resultaat dat Licht eigenlijk dichter bij de limiet kwam dan Visser. Maar het is zoals het is, en de atleten kunnen niet anders dan er zich bij neerleggen. De Belgische ploeg bestaat momenteel uit acht atleten en één ploeg, maar de Belgische atleten hebben nog tot 1 maart om te voldoen aan de vooropgestelde minima.

Nederlandse selectie voor EK indoor in Praag:
Mannen
• Brian Mariano (Rotterdam Atletiek) 60 meter
• Liemarvin Bonevacia (Rotterdam Atletiek) 400 meter
• Bjorn Blauwhof (Phanos Amsterdam) 400 meter
• Terrence Agard (Rotterdam Atletiek) 400 meter
• Thijmen Kupers (Groningen Atletiek) 800 meter
• Gregory Sedoc (AAC Amsterdam) 60 meter horden
• Eelco Sintnicolaas (AV’34 Apeldoorn) zevenkamp
• Pieter Braun, nav uitnodiging EA op 24 februari. zevenkamp

Vrouwen
• Jamile Samuel (Phanos Amsterdam) 60 meter
• Dafne Schippers (Hellas Utrecht) 60 meter
• Madiea Ghafoor (Phanos Amsterdam) 400 meter
• Sifan Hassan (Eindhoven Atletiek) 1500 en 3000 meter
• Maureen Koster (Phanos Amsterdam) 1500 en 3000 meter
• Nadine Visser (SAV Grootebroek) 60 meter horden
• Femke Pluim (AAV’36 Alphen aan den Rijn) polsstokhoogspringen
• Nadine Broersen (AV Sprint Breda) vijfkamp
• Anouk Vetter (AV Sprint Breda) vijfkamp