Het zat er al een beetje aan te komen en het viel tussen de regels al op te maken, maar Yelena Isinbayeva houdt er na de Spelen in Rio mee op. Dat maakte de Russische polsstokkampioene bekend op een persconferentie.

De Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro wordt de laatst wedstrijd voor Isinbayeva, dubbel olympisch en drievoudig wereldkampioene. “Ik heb alles gewonnen wat er te winnen valt en ik heb niks meer te leren”, zei Isinbayeva op vrijdag. “Maar de Spelen blijven een unicum, dat ik nog wil meenemen. Ik weet wel dat 2016 definitief mijn laatste jaar als actief atlete wordt.”

Isinbayeva ging er in 2014 al eens een jaar tussenuit. Ze werd toen mama. Isinbayeva hervatte tegen het jaareinde de trainingen, maar zou in 2015 nog niet in competitie aantreden.

De inmiddels 32-jarige Russische verbrak in 2005 als eerste de magische 5m-grens. In 2009 verbeterde ze het wereldrecord naar 5m06.