De Belgian Tornados zijn net buiten de medailles gevallen in de finale van de 4×400 meter op de Spelen in Rio. Julien Watrin, Jonathan, Dylan en Kevin Borlée deden er alles aan om de tweede Belgische atletiekmedaille te pakken maar moesten vrede nemen met de vierde plaats. Met 2’58″52 doen ze wel beter dan hun Belgisch record van gisteren in de kwalificaties. De Verenigde Staten gingen aan de haal met goud voor Jamaica en de Bahama’s.

Julien Watrin nam net als gisteren in de reeksen de openingsronde voor zijn rekening. Hij bezorgde de stok aan Jonathan Borlée in circa vijfde positie, die met een versnelling in de eerste bocht probeerde om als vierde naar de koord te komen. Na wat geduw met de Jamaicaan Nathon Allen kwam Jonathan toch als vijfde naar binnen. In zijn laatste rechte lijn kon hij wel nog een plaatsje opschuiven vooraleer hij de stok overhandigde aan Dylan Borlée. De jongste van de drie broers Borlée hield in de bocht goed stand en bood goed weerstand tot halfweg. Enkel de Bahama’s kwamen nog voorbij hem en zo moest slotloper Kevin Borlée twee landen inhalen voor een medaille. Vooraan hadden de Verenigde Staten toen al een kloof op de rest. Kevin liep een heel knappe eerste tweehonderd meter waarin hij het gat op de Bahama’s en Jamaica dichtte. Met nog honderd meter te gaan zette hij zijn ultieme aanval in maar dat deden ook de slotlopers van Jamaica en de Bahama’s. Kevin haalde al snel de slotloper van Botswana in, die helemaal stilviel, en probeerde ook nog Chris Brown van de Bahama’s te verschalken door langs de binnenkant te versnellen, maar die gaf zich niet gewonnen. De stok van het Belgische viertal kwam zo in 2’58″52 over de streep, bijna een seconde sneller dan het Belgisch record van gisteren. Drie honderdsten sneller was genoeg geweest voor het brons. Geen tweede eremetaal in het atletiek voor België dus, maar wel een knappe race van de Belgian Tornados! De Verenigde staten won het goud in 2’57″30 voor Jamaica, die finishten in 2’58″16.