De Belgian Tornados mogen morgen starten in de finale van de 4×400 meter op de Olympische Spelen. Julien Watrin, Jonathan, Dylan en Kevin Borlée finishten als derde in hun reeks en gaan zo rechtstreeks door naar de finale. Met 2’59″25 liepen ze ook drie honderdsten sneller dan hun vorige Belgische record en gaan ze met de derde (!) snelste tijd van alle teams naar de finale.

Julien Watrin nam de eerste baanronde voor zijn rekening. Hij liep een zeer gelijkmatige wedstrijd en kon de stok als vijfde overhandigen aan Jonathan Borlée. Na een goeie bocht kwam Jonathan als derde te zitten met nog driehonderd meter te gaan. In zijn laatste rechte lijn – richting jongere broer Dylan Borlée – schoof hij nog een plaats op, die zo als tweede aan de derde ronde kon beginnen. Dylan kreeg al snel de Bahama’s over zich heen en leek het even moeilijk te hebben om het kopduo te volgen. In de laatste rechte lijn kwam hij gelukkig nog goed opzetten waardoor slotloper Kevin Borlée in de bocht over de Brit Martyn Rooney kon gaan. En zo was het finaleticketal zo goed als binnen vooraleer de stok over de streep kwam.  Met 2’59″25 liep het kwartet een nieuw Belgisch record. Het vorige record was al in handen van de gebroeders Borlée, enkel de vierde naam verandert van Antoine Gillet naar Julien Watrin. Groot-Brittannië won de reeks van de Belgen maar werd gediskwalificeerd omdat er gewisseld werd buiten de wisselzone

Door de diskwalificatie van Groot-Brittannië en Trinidad en Tobago staat België nu met de derde snelste tijd van alle teams in de finale. Een medaille lijkt dus mogelijk, al hebben de grotere landen wel nog wat atleten achter de hand kunnen houden. De finale wordt gelopen in de nacht van zaterdag op zondag om 3u35 Belgische tijd.