Marieke Vervoort doet het opnieuw! Na haar twee medailles op de Spelen in Londen, bezorgde Vervoort ons gisteren (zaterdag, red.) wederom een zilveren medaille. Op de 400m (T52) kwam Vervoort over de finish in een tijd van 1’07″62 en legde zo beslag op de tweede plek.

Al snel werd duidelijk wie de medailles mee naar huis zou nemen. Drie dames, waaronder Vervoort, hadden al snel een aanzienlijke voorsprong op de andere deelnemers. Na 200m had de Canadese Michelle Stilwell al een ruime voorsprong, die ze wist vast te houden. Zij behaalde het goud in een tijd van 1’05″43. De strijd om het zilver ging tussen Vervoort en de Amerikaanse Kerry Morgan. Het was uiteindelijk Vervoort die de sterkste was en het zilver behaalde. De Amerikaanse eindigde enkele tellen later in 1’08″31.

Vervoort, die de afgelopen dagen nog heel wat pijn te verduren kreeg door haar aandoening, gaf na de wedstrijd aan dat ze meer dan tevreden was met deze zilveren plak. Op 17 september zien we Vervoort nog een allerlaatste keer aan het werk op de 100m. Nadien zegt ze de topsport vaarwel. Supporters op post?!

Afgelopen nacht was het ook nog de beurt aan heel wat andere Belgen. In de finale van de 100m (T34) kon Joyce Lefevre de laatste plek niet vermijden en werd zo toch knap achtste op haar allereerste Spelen. Ze finishte in 21″02. Voor een podiumplaats was een tijd onder de 18″81 nodig. In de finale van het verspringen (T42) was het de beurt aan Livia De Clerq. Haar sprong van 2m99 was goed genoeg voor een negende plaats onder de 10 finalisten. Op de 1500m (T38) dan weer, was het Basile Meunier die zich mocht meten met de rest van de wereld. Hij liep naar 4’54″77 en finishte zo als zevende.