Dit weekend wordt in het Portugese Leiria de European Cup Winter Throwing gehouden. Door het afzeggen van speerwerper Timothy Herman, tekenen maar 2 Belgen present: discuswerper Philip Milanov en kogelstootster/hamerslingeraarster Jolien Boumkwo.

Jolien Boumkwo - Foto: Jasper Jacobs
Jolien Boumkwo – Foto: Jasper Jacobs

Philip Milanov komt morgenvoormiddag al in actie. De discuswerper, die een drie weken terug al het Belgisch record scherper stelde met 64m32, doet in Leiria een eerste wedstrijd na zijn stage in Monte Gordo, ook Portugal. Hij kon er 10 dagen in perfecte omstandigheden trainen en hoopt er morgen de vruchten van te plukken. Op het programma van morgen staan twee wedstrijden discuswerpen voor senioren en het is nog niet geweten of Milanov in de B- of A-groep zal aantreden. De B-groep begint al om 11u45 aan de competitie, de A-groep doet dat om 13u30.

Jolien Boumkwo komt ook in actie in Portugal en zij neemt het kogelstoten en hamerslingeren voor haar rekening. De 20-jarige Gentse haalt haar kogel morgen al uit voor de wedstrijd bij de U23 die om 12u30 aanvangt. Het hamerslingeren staat zondag op haar menu en dat begint reeds om 10u30.

Het programma van de European Cup Winter Throwing vindt u hier.

Het sterk bezette deelnemersveld kunt u hier bekijken.

Een livestream vindt u normaal gesproken hier (aanmelden op de desbetreffende site is wel vereist).