In de Topsporthal in Gent werden vandaag de Vlaamse indoortitels uitgedeeld. Michael Obasuyi fleurde de meeting op door zich op de 60m horden te plaatsen voor het WK indoor. Op de 400m gaf Tibo De Smet de specialisten het nakijken met de zevende Belgische chrono ooit. Elien Vekemans liet de lat in het polsstokspringen op 5m54 leggen, maar haalde de hindernis drie keer naar beneden. 

Dé topprestatie van het Vlaamskampioenschap kwam zonder meer van de hand van Michael Obasuyi. De hordeloper dook met 7″60 knap onder de WK-limiet. Meer daarover leest u hier. Bij de dames trok Noor Vidts aan het langste eind met 8″33 op de 60m horden. De meerkampster dikte haar medaillecollectie nog verder aan met brons in het kogelstoten (13m67). Het goud ging daar zoals verwacht naar Jolien Boumkwo. De Belgische recordhoudster, die net terug is van een trainingsstage in Zuid-Afrika, stootte haar kogel naar 16m57. Daarmee bleef ze Elena Defrère een halve meter voor.

Foto: Jolien De Bock

Op de 400m zorgde Tibo De Smet voor het nodige spektakel. De Smet kroop eerst in het spoor van Jonathan Sacoor, maar zou geen genoegen nemen met een tweede plaats. Hij ging de Belgian Tornado voorbij en liep naar een straffe 46″59. Zijn eerste duik onder de 47 seconden brengt hem naar de zevende plaats aller tijden op de Belgische ranglijst aller tijden. Hij komt daarmee net achter de drie broers Borlée te staan. Bij de dames was er niemand opgewassen tegen Imke Vervaet. De Belgian Cheetah deed met 53″68 enkele honderdsten beter dan bij haar seizoensopener.

Elise Mehuys mocht de Vlaamse sprinttitel in ontvangst nemen. De atlete van Lyra-Lierse plaatste zich met een seizoensbeste van 7″37 voor de finale en had daar aan 7″40 genoeg om Lotte Van Lent en Rani Vincke achter zich te houden. Eveneens op de 60m benaderde Simon Verherstraeten benaderde met 6″79 zijn persoonlijk record, goed voor de winst. Op de 200m mochten Manon Depuydt (24″00) en Adrien Devriendt (21″25) de handen in de lucht steken.

Over naar het polsstokspringen waar Elien Vekemans bewees dat ze de laatste maanden grote stappen heeft gezet. Een week geleden opende de nummer twee van het EK voor beloften al sterk met 4m33. Vandaag voegde ze er nog zeven centimeter aan toe. Hoewel Vekemans door ziektekiemen een extra opponent had, probeerde ze het toch nog op 4m54. De lat ging drie keer naar beneden waardoor het Belgisch record voorlopig nog in handen blijft van Fanny Smets. Jaan Bal wipte als enige over 5m00 bij de mannen en verzekerde zich zo van het goud.

Foto: Jolien De Bock

De volledige uitslag kan u hier bekijken.